Tax-sherpa: inhouse ondersteuning gemeentebelastingen

19 september 2024

De werking van een gemeentelijke financiële dienst, in het bijzonder wat betreft gemeentebelastingen, is erg cyclisch. Piekmomenten durven al eens achterstand veroorzaken bij de behandeling van bezwaarschriften, bij de aanpak van moeilijkere dossiers zoals leegstandsheffingen, bij noodzakelijke inkohieringen,… Ook wanneer bijvoorbeeld een medewerker uitvalt, loopt de achterstand op. U staat er evenwel niet alleen voor, een tax-sherpa van GD&A Advocaten kan de last tijdelijk van u overnemen.

De private sector maakt al jaren gebruik van outsourcing als een krachtig bedrijfsmiddel, maar ook voor lokale besturen biedt dit tal van voordelen. Tijdens bv. de drukkere periode van de behandeling van bezwaarschriften, kan een tijdelijke bijkomende expert uw bestuur wat meer ademruimte bieden. Van bij het begin de juiste beslissingen nemen en de correcte procedurele stappen zetten, kan er bovendien ook voor zorgen dat het risico op latere geschillenprocedures wordt verkleind.

Met een geoutsourcete medewerker van GD&A heeft u onmiddellijk de nodige expertise in huis om de cyclische en periodieke druktes te kunnen overbruggen, zonder inwerktijd en bijkomende overheadkosten. Een tax-sherpa neemt de last over en wijst de weg.

Onze deontologie, als advocaat, waarborgt vanzelfsprekend een volledige discretie, vertrouwelijkheid, onafhankelijkheid en objectiviteit. Deze dienstverlening wordt aangeboden aan een halve dag / dagtarief hetwelk lager zal liggen dan het aantal uren vermenigvuldigd met het uurtarief, zodat het geen meerkost (doch een minderkost) voor uw bestuur betekent. Uiteraard zijn alle mogelijkheden bespreekbaar en kan er een dienstverlening op maat van uw bestuur worden uitgewerkt.

Heeft uw bestuur tijdelijk nood aan zo’n bijkomende juridische / fiscale medewerker? Neem gerust contact met ons op en wij werken een oplossing voor u uit.